HIPPOLYTUSHOEF – Paardrijvereniging de Wironruiters uit Hippolytushoef houdt zondag 26 september van 14.00uur – 18.00uur open huis tijdens hun Wironruitersdag. Deze dag valt tevens in de nationale sportweek en daarom houden zij ook ‘Open huis’. Er worden deze middag diverse demonstraties getoont, er is een stand met paardensportartikelen, er is gelegenheid om vragen te stellen, sfeer te proeven. Verschillende combinaties showen hun kunsten tijdens hun kür op muziek. Al met al een goed gevuld programma voor paardenliefhebbers en iedereen die de Wironruiters een warm hart toedraagt.

Nieuwjaarsreceptie
Oorspronkelijk is de Wironruitersdag een nieuwjaarsreceptie, waarbij deelnemers spectaculaire of mooie küren op muziek toonden. Een gelegenheid voor de leden en betrokkenen bij de vereniging, om elkaar eens op een andere manier te zien en te spreken. De feestdagen net achter de rug en samen het nieuwe hippische jaar in te luiden. Door corona heeft de vereniging deze moeten verplaatsen en grijpen zij nu de Open Manegedagen aan om deze dag alsnog plaats te laten vinden.

Turnen te paard
De voltige vereniging uit Den Helder, komt deze middag een demonstratie geven. Zij zullen in oktober een paar keer een les komen geven bij de Wironruiters, waar kinderen aan mee kunnen doen. Dit is voor iedereen toegankelijk, ook voor kinderen zonder een eigen pony. Voltige is het doen van (turnoefeningen op een paard. In het begin mag je je oefeningen nog in stap doen, maar als je beter wordt gaat alles in galop. Deze oefeningen kun je in je eentje doen, maar ook met zijn tweeën of drieën tegelijk. Iedereen kan aan voltige doen, of je nou jong, oud, groot of klein bent, het maakt allemaal niet uit. Het is makkelijk als je al op paardrijden of turnen zit, maar dit is absoluut geen noodzaak.


Close Contact HorsemanshipKim Greuter, een bevlogen paardendame met haar eigen bedrijf Close Contact Horsemanship. Zij staat voor een samenwerking waar respect, vertrouwen en begrip centraal staan. Haar trainingswijze is aangepast op het paard zoals deze van nature denkt, leert en communiceert. Ook Kim zal binnenkort een clinic geven. Tijdens de Wironruitersdag geeft zij een voorproefje van wat zij in petto heeft.

100 leden
Dit jaar is het ledenaantal bij de Wironruiters flink gegroeid. Begonnen zij het jaar nog met 68 leden, inmiddels hebben zij de 100-ledengrens bereikt. Ook het lesprogramma is flink uitgebreid, de groepslessen raken goed gevuld. Linda Koning (voorzitter) geeft aan: ’Ruim een jaar terug hadden we dit niet durven dromen en twijfelden we zelfs of groepslessen nog wel van -deze tijd- waren. Het tegendeel is aangetoont, er zijn maar liefst 3 groepslessen bij gekomen dit afgelopen jaar en we krijgen er nog regelmatig nieuwe leden bij’.

Gratis jaar lang paardrijden
Tijdens deze Wironruiters-open-dag kun je ook meedoen aan de foto-winactie van de FNRS. Je maakt kans op een jaar lang gratis paardrijden bij een FNRS bedrijf! Wat moet je doen? maak een coole selfie of laat iemand een foto van je maken met de fotoprops, welke de Wironruiters klaar hebben liggen.

Najaaraanbieding
De Wironruiters biedt de mogelijkheid om vanaf 1 oktober al baklid te worden voor €50,-voor de rest van dit kalenderjaar. Bij vragen of interesse kunt u contact openen door de mailen aan info@wironruiters.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en acties, volg ons dan op onze sociale media kanalen of kijk op onze website www.wironruiters.nl

Shares
Share This