Wedstrijd ‘dressuur en springkunsten’

HIPPOLYTUSHOEF – Bij de Wironruiters was er afgelopen zondag 3 april een echte bixiedag. Ruiters uit de gehele kop van Noord Holland en van ‘net over de dijk’, kwamen met hun pony’s naar Hippolytushoef om daar hun dressuur- en springkunsten te tonen aan een echte jury. Plezier en stimulans staat voorop bij deze wedstrijdjes.

Jury
De jury beoordeelt de deelnemers op hoe zij de proef (dressuuroefeningen) of het parcours rijden. Hierbij wordt gekeken naar hoe zij de oefeningen uitvoeren, hoe het tempo is, hoe de hulpen gegeven worden en hoe de houding van de ruiter is. Dat is best een uitdagende klus voor een bixiejury; de ene combinatie is nog mooier, leuker, liever dan de ander.

Tips
Ik vind het altijd belangrijk de kinderen iets mee te geven. Een tip waar zij weer verder mee kunnen komen in het rijden, maar wel op een leuke, ontspannen wijze“, geeft Ilja van der Leek aan, dressuurjury vanuit de KNHS. Zij was de ochtend aanwezig en liet de ruitertjes met in iedere hand een theeglas een rondje rijden. “Wanneer zij zich inbeelden dat hun lievelingsdrankje in het kopje zit wat je niet wilt morsen, dan houden zij hun handen en arm precies in de juiste houding. Dit is belangrijk om goed te kunnen sturen en remmen.”

Prijzenregen
Uiteraard gaan de deelnemers van een dergelijke dag niet met lege handen naar huis. Er is voor iedereen een lintje. Iedere deelnemer kreeg een zakje voer en een wortel mee naar huis. Daarnaast waren er voor de eerste drie in elke klasse podiumplekken en een mooie beker. Ook alle opa’s en oma’s, ouders, broers zussen werden getrakteerd; zij konden genieten van de blije gezichten van deze trotse kinderen.

Klassement van deze dag
Stuk voor stuk zijn het toppers, maar hierbij het klassement van deze dag.
Dressuur Klasse AA; 1e Vienna, 2e Iris, 3e Tess, 4e Dion, 5e Anne en 6e Roos
Dressuur Klasse A; 1e Mies, 2e Liza, 3e Feline, 4e Lois, 5e Merel, 6e Yfke, 7e Dilayshia, 8e Amber, 9e Denise en 10e Kim
Dressuur Klasse B1; 1e Julia, 2e Yfke, 3e Tessel en 4e Bo
Springen Klasse AA; 1e Liza, 2e Feline, 3e Julia, 4e Merel, 5e Tessel, 6e Dilayshia, 7e Lois en 8e Kim
Springen Klasse A; 1e Yfke, 2e Amber en 3e Mies

Concours weekend
De volgende bixiedag staat gepland op zaterdag 14 mei. Dat is tijdens het Concours de Wironruiters; een weekend vol met wedstrijden. De zaterdag is er dan een programma voor deze bixieruiters. Er zal die dag buiten dressuur gereden worden en binnen gesprongen.

Kijkje nemen? Meedoen?
Het is mogelijk om je aan te melden voor deze bixiedag/ dit Concours De Wironruiters- weekend via mijn KNHS of voor de springcompetitie door te mailen aan info@wironruiters.nl. Dit is ook het e-mailadres voor wanneer u vragen heeft over de wironruiters of andere activiteiten.

Shares
Share This