LR, PC en MV 'De Wironruiters'

Menvereniging De Wironruiters

De menvereniging is onderdeel van de LR, PC en MV De Wironruiters en heeft de thuisbasis in de rijhal aan de Lonjeweg te Hippolytushoef. De menvereniging is opgericht in 1998. Wij zijn een actieve menvereniging waar gemoedelijkheid en gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Ieder jaar worden er in en rond onze rijhal een aantal evenementen georganiseerd, variërend van dressuur wedstrijden tot minimarathons. Daarnaast rijden onze leden wedstrijden buiten onze vereniging.

De lessen vinden plaats op woensdagochtend en - avond.

Wil je gaan mennen, word dan lid van onze vereniging.

Het is altijd mogelijk om een keer vrijblijvend deel te nemen aan één van onze activiteiten. Voor meer informatie of een inschrijfformulier kunt u altijd contact opnemen via het contact formulier.


Bakbezetting Menles

Wedstrijdnieuws 2021


Marathon Texel

Bert heeft met zijn groom Sanne meegereden met de menmarathon van Texel.

En verdienstelijk ook; ze zijn 1ste geworden bij de langspannen! Met Derick en Paco (vooraan)

Gefeliciteerd Bert en Sanne!!

Samengestelde Menwedstrijd Wieringen (SMW)

0p 11 augustus 2019 organiseerde SMW de 20e editie, op het voormalige eiland Wieringen. Een zeer geslaagd evenement, voor zowel de deelnemers, toeschouwers als organisatie. Volg het laatste nieuws op: facebook.com/smwwieringen


Op 18 januari 2019 heeft menner Bert Koorn samen met zijn pony’s Derrick en Paco en groom Sanne, een hele mooie marathon in Houten gereden. De combinatie is daar districtskampioen geworden.

Het kampioenschap vond plaats op 18 en 19 januari 2019 op de Zilfia’s Hoeve te Houten. Het was de 11e indoor marathon georganiseerd door de LR en PC de Rijnruiters.

Het uitgangspunt van de indoor marathon was een diervriendelijk parcours waarbij de hoogste klasse en de beginners goed uit de voeten konden.

Districtskampioen Bert Koorn

Bert Koorn met tweespan Derrick en Paco en groom Sanne, Districtskampioen in Houten.

Indoor menmarathon De WironruitersMarathon in Hoofddorp

Bert Koorn met groom Sanne Dekker behaalde de 2de prijs bij de 2-span pony's. Kees Keijzer zette ook een goede tijd neer bij de enkelspan paarden met groom Laura achterop.

Kees Keijzer met groom Laura.

Bert Koorn met groom Laura

Doelen...

Als het nieuwe men seizoen begint, vraagt Sylvana wat is je doel met je aanspanning? Het is goed om naar een doel te werken. en het geeft je menlessen meer inhoud want je wil iets bereiken.

Mijn doel was duidelijk ik wilde met mijn 2-span in de dressuur naar de klasse Z. Menig uren heb ik hier samen met Sylvana aan besteed en we waren op de goede weg. Twee keer gestart met 5 winstpunten in de klasse B. Helaas moest ik mijn doel flink bijstellen, Joris heeft een pees ontsteking dus is voorlopig uitgewerkt.

Gelukkig heb ik naast Joris mijn jonge blom Bonny, mijn nieuwe doel! Met Bonny in het enkelspan naar de klasse Z en dat Joris pijn vrij komt. En verder bij mij heel oud mag worden. Anja.

  Men vereniging De Wironruiters   

Menvereniging De Wironruiters   

Kees Keijzer 4e plaats

Kees Keijzer 4de plaats in de Klasse enkelspanpaard. Groom Laura Haverkom loodste Kees en paardje Sil feilloos door de hindernissen, die bij diverse landeigenaren uitgezet waren. Het was een prachtige dag, bij Bucephalus in Barsingerhorn.

Marathon in CornwerdKees Keijzer in actie met groom Laura.

Bert Koorn in actie met groom Sanne.

Menclinic LR, PC en MV De Wironruiters

Samengestelde wedstrijd Friesland


Samengestelde Menwedstrijd Blaricum DistrictskampioenschapMarathon in Bronneger

Eerste plaats voor Tamara Floor met groom Sanne Dekker met 2-span pony Honey en Heaven.