LR, PC en MV 'De Wironruiters'


Kado voor nieuwe leden...

🤔Zoek je nog een leuke, actieve vereniging?

🤗 Bij ons kun je terecht om te springen, mennen, dressuur te rijden maar ook wordt er Western gereden en Carroussel.

📅 Als je in de maand januari lid wordt, krijg je er ook nog een half uur dressuur of springles bij.

🧐Nieuwsgierig geworden? Je kunt ook gewoon eens een kijkje komen nemen

👍 Sfeer proeven of een proefles meerijden.

Interesse? neem contact met ons op via het contactformulier. Tot snel.

Districtskampioenschap

Op 18 januari jl. heeft menner Bert Koorn samen met zijn pony’s Derrick en Paco en groom Sanne, een hele mooie marathon in Houten gereden. De combinatie is daar districtskampioen geworden.

Meer mennen informatie...

Een weekend in januari....

Sportief paardenweekendje voor de leden van de Wironruiters:

🦄 Onze jeugd reed weer volop mee met de wedstrijden dit weekend.

🥇Rosalie reed vandaag ‘thuis’ met haar topper Loekie. Zij behaalde twee keer een eerste plek en behaalde weer een winstpunt!

🏅Lois en Mabel startte zaterdag bij Bucephalus, behaalde maar liefst 2 winstpuntjes en was in haar eerste proef tweede en tweede proef eerste!

🎖Lindsey Bakker startte zondag in Barsingerhorn, voor het eerst m1. Zij heeft daar samen met haar knappe merrie Naomi haar eerste winstpunt binnen gehaald.

🐎 Bert Koorn en Kees Keijzer reden zaterdag mee met de marathon in Benningbroek. Waar Kees 2e werd bij de enkelspan paard. Bert reed zowel dubbelspan als tandem. Tweemaal foutloos in tandem wat goed was voor een eerste plek. En in het dubbelslag is hij tweede geworden.

🎭 De Black Pearls (Marcolien, Wendy en Danielle) hebben vandaag weer hard getraind om volgende week een mooie proef voor ons neer te zetten. Alle oefeningen zitten er goed in. Dat wordt genieten geblazen.


Gea nu Z2 dressuur.


Infomatie? 06-102296395


Rabo Ondersteuningscommissie

Terugblik op 2018Wedstrijd 23 december 2018

De jeugdleden van de Wironruiters hebben weer knap gepresteerd! Zowel Lois als Rosalie werden beide eerste in hun klasse! De wedstrijd is gereden bij de LR, PC en MV De Wironruiters.

Menvereniging De Wironruiters, 31 december 2018

🤩 Wij gaan dit jaar afsluiten met Super Sportprestaties van Bert Koorn en Kees Keijzer.

🤠 Zij reden vandaag met de marathon bij Bucephalus.

🥇 Bert is na 2 omlopen voor het eerst 1ste geëindigd in tandem en in tweespan 4de, daar had hij iets teveel ballen.

🐴 Kees Keijzer was 7e bij het enkelspan paard.

🏆 Mooie prestaties weer heren! Knap gedaan. We hopen het nieuwe jaar meer van jullie te vernemen!
Zondag 25 november jl. heeft Rosalie samen met haar pony Loekie mee gedaan met een Sint en Piet bixie wedstrijd bij rijvereniging Bucaphalus. Ze heeft een 2e plaats behaald met springen en een derde plaats met dressuur. De prijzen werden uitgereikt door Sint en Piet.


Open onderlinge indoor springwedstrijd

Wanneer: 24 november en 15 december, lees meer...Gita HoogersGita Hoogers, Wironruiters

Op 13 oktober 2018 is Gita Hoogers in Barsingerhorn gestart en heeft daarbij in de GP special 63,78% 1ste en in de GP 2de met 63,48% gescoord!

Nieuwe start

Ilona Koopman-Holtjer, Wironruiters‘Wij, Ilona Koopman-Holtjer en Horsepower's hilfiger zijn sinds november 2017 een nieuwe combinatie. Begin dit jaar zijn we voor het eerst gestart op een onderlinge wedstrijd bij de Wironruiters. Dat smaakte naar meer, dus startkaart aangevraagd en kilometers met hem gaan maken. We starten nu in de klasse L2, inmiddels 6 winstpunten bij elkaar gereden. We hebben de smaak te pakken en gaan lekker door met trainen en wedstrijd rijden.

Steunpilaren Wironruiters geëerd

Club benoemt erelid en lid van verdienste

De opkomst was goed, er werd veel besproken en het was gezellig afgelopen vrijdag, tijdens de Najaarsvergadering op 14 oktober 2018. Afscheid werd er genomen van Menno van Hoppe en Anneke Koorn. Twee enorme steunpilaren, die er na resp. 26 en 18 jaar hun functie neerleggen. 'Ik denk dat ze de Wironruiters een warm hart toe dragen anders hou je het niet zo lang vol. Beide komen net als ik uit de tijd van de zinkenteil, een tijd die ons verbond. We moeten hun besluit respecteren, al hadden ze wat mij betreft nog wel even door mogen gaan. Beide hebben vreselijk goed werk gedaan, waardoor ook ik een heel bijzondere tijd heb gehad', vertelde voorzitter Pieter Klein.

MennWironruiters benoemt erelid en lid van verdienste Menno van Hoppe en Anneke Koorn.o was van 1992 tot 2005 secretaris en wedstrijdsecretaris tot heden. Aan het wedstrijdsecretariaat had hij zijn handen vol, het was de tijd dat de vereniging grote evenementen organiseerde als het regio- en kringkampioenschap en elke maand een eigen wedstrijd. 'Dit waren drukke tijden voor het secretariaat, niet alleen de wedstrijd zelf maar ook de voorbereidingen en de naweeën vroeg veel tijd. Voor ons was je het rustpunt, honderden vragen wist je te pareren, als een jury niet kwam opdagen wist je iemand te vinden, je loste veel onzichtbaar op in de hectiek. Je hebt niet altijd de waardering gekregen die je verdiende, daar zijn we ons van bewust. Dat maken we goed door je te benoemen tot erelid en hopen dat je nog lang bij de vereniging betrokken wil blijven'.

Anneke draagt het penningmeesterschap over aan Touria Ruijter en werd benoemd tot Lid van Verdienste. 'Anneke heeft haar functie op een professionele wijze uitgevoerd voor de vereniging en stichting. Alles zag er altijd tot in de puntjes uit, wat voor ons heel prettig was wanneer we in overleg moesten met instanties. Je hebt de penningen zo goed beheerd, dat ik kan zeggen dat we als vereniging niet waren gekomen waar we nu staan. Gelukkig blijf je de financiën van de stichting Hippolyte (deze stichting beheert het onroerend goed van de vereniging) beheren. Voor al je inzet willen wij je benoemen tot Lid van Verdienste, dat heb je dubbel en dwars verdiend'.

Clubkampioenen 2018

Tijdens de halfjaarlijkse ledenvergadering op 14 oktober jl. zijn de clubkampioenen gehuldigd.

  • Anja van den Berg mennen dressuur
  • Lara Hoekstra springen pony’s
  • Lois Krijnsen niet federatie dressuur pony's
  • Tamara Floor mennen vaardigheid
  • Lara Hoekstra federatie dressuur pony’s
  • Beau Anne Meereboer federatie dressuur paarden
  • Linda Koning niet federatie dressuur.

Rabobank Clubkas Campagne

Mei 2018

Rabobank Kop van Noord-Holland helpt verenigingen en stichtingen hun doelen te bereiken met de Rabobank Clubkas Campagne, voorheen de RaboFietsSponsorTocht.

De bank stelt hiervoor in 2018 200.000 euro beschikbaar. Alle verenigingen en stichtingen uit het werkgebied van Rabobank Kop van Noord-Holland, die bankieren bij de bank en voldoen aan de voorwaarden, komen in aanmerking voor deelname, zo ook de LR, PC en MV 'De Wironruiters'.


Opbrengst Rabobank Clubkas Campagne De Wironruiters.


Dinsdag van 19.00 -20.00 uur Carousselrijden

Wist u.....

Dat de rijvereniging De Wironruiters weer een carousselgroep samengesteld heeft...
Dat zij gezelligheid voorop hebben staan...
Dat het erg wennen was voor zowel ruiters als de paardjes...
Dat ze al flink wat oefeningen uitgevoerd hebben...
Dat ze elkaar de linkerhand geven maar dat dat nog niet meevalt als je elkaar kruist...
Dat er erg veel gelachen wordt ...
Dat zij de eerste dinsdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur trainen...
Dat het een ieder vrij staat om ook wat mee te pikken van de gezelligheid...