LR, PC en MV 'De Wironruiters'

Ringsteken 23 mei 2020

Deelname is gratis!

Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar weer tijdens de feestweek Hippolytushoef het Ringsteken rond de kerk plaatsvinden.

We zullen deze middag vanaf 14.00 uur verschillende categorieën voorbij zien komen;
- Aangespannen
- Antieke/ authentieke aanspanningen
- onder het zadel.

We hopen dat iedereen zijn mooiste, leukste, grappigste pak aan trekt. Er is namelijk ook een prijs voor mooiste combinatie/ knapste geheel.

Vind je het leuk om mee te doen, dan kun je je aanmelden door een mail te zenden aan activiteiten@wironruiters.nl

Ponykamp Wironruiters 2020

De Wironruiters gaan op ponykamp met de jeugdleden. Zij zullen van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni naar Texel gaan.

Tijdens dit weekend zullen zij rijden over het strand en door het bos, een toiletteerwedstrijd houden en vervolgens foto's maken op het strand, zwemmen en nog veel meer!

Wie wil er nou niet slapen in een tent naast je pony? Dit kamp is alleen voor jeugdleden van de Wironruiters. Er is beperkt plek dus wees er snel bij!

Informatie en aanmelden:
Activiteiten@wironruiters.nl

Bixiedag

Wanneer? 18 april 2020

Inschrijving geopend!!

Dit jaar hebben we drie échte bixiewedstrijden: zaterdag 18 april is de eerste!

Kom jij ook gezellig meerijden met je pony?

Je kunt hieraan meedoen als je lid bent van de KNHS en een verenigingslidmaatschap hebt.

Je kunt 1 dressuurproef rijden en 1 parcours springen. De onderdelen kosten €7,50 per combinatie.

Aanmelden kan via mijnknhs.nl
Vragen? Activiteiten@wironruiters.nl

Ben je nog geen knhs lid? Wil je dit wel worden? Neem dan contact met ons op. Wij hebben binnenkort een leuk aanbod

Valtraining 7 maart door judoka Kjell Tuinstra.


Veilig vallen kan je leren!

Elke ruiter / amazone heeft wel eens onbedoeld de grond van dichterbij gezien. Helaas vallen hoort er soms bij, vallen kan erge vervelende lichamelijke en geestelijke gevolgen hebben.

Door valtraining te volgen is veel narigheid te voorkomen.

Onder leiding van judoka Kjell Tuinstra leer je hoe je zonder botbreuken kan vallen.

Doordat jij controle krijgt over je val, zal een deel van je onzekerheid weggenomen worden en zit jij weer zelfverzekerd in je zadel!!

De training is bedoeld voor de jeugd.

 • Datum: 7 maart 2020
 • Locatie: J.V. De Uitkomst · Anna Paulowna
 • Voor leden: GRATIS
 • Niet leden: €5,-
  Aanmelden kan tot 1 maart 2020 op het volgende emailadres: brigittakrijnsen@yahoo.com

***NIEUW Lesaanbod***

Nieuw is onze jeugdles op de zaterdagochtend, onder leiding van Kim van Dijk.

Ruitertjes die in de opstartlessen hebben meegereden, het ponyrijden zo leuk vinden en zo knap al rijden hebben een les gevormd.

Er wordt elke zaterdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur, gereden.

Wil je ook mee rijden of ben je benieuwd naar de overige mogelijkheden voor les? Neem dan contact met ons op: info@wironruiters.nlKerstmarkt Wironruiters; een sfeervol succes

Zondag 8 december hield de Wironruiters een goed bezochte kerst(rommel)markt in de rijhal van de vereniging. De rijhal was gevuld met stands. Hier was voor een ieder iets te vinden; van kerststukjes tot decoratie, van oliebollen tot kaas, van kerstbomen tot paardenspullen. De gehele dag is er volop aanloop geweest en kwamen mensen snuffelen bij de verschillende kraampjes.

‘Het begon als een spontaan idee tijdens de afgelopen ledenvergadering begin oktober’ geven de initiatiefnemers aan. ‘Dat het zo grootst zou worden, hadden wij toen nog niet bedacht.’ De overdekte rijbak van de Wironruiters bleek een gouden locatie voor een kerstmarkt tijdens deze echte winterse dag. Ondanks het stormachtige weer konden de bijna 450 bezoekers in alle rust en droog langs alle kramen.

‘Het is onvoorstelbaar hoeveel werk er verricht is in zo een korte tijd. Wij zijn er trots op dat we leden hebben die zich zo actief inzetten voor de vereniging maar ook voor en met elkaar.’ Het bestuur van de Wironruiters en de organisatie van de markt zijn trots op de vele vrijwilligers die zich deze dag ingezet hebben.

Foto's gemaakt door Brigitta Krijnsen


Rabo verenigingsondersteuning door NOC*NSF

De LR, PC & MV De Wironruiters heeft meegedaan met de Rabo verenigingsondersteuning. Een onderdeel van het project was het maken van een promotiefilm over je vereniging.

Ontdek hoe de Wironruiters uit Hippolytushoef via Rabo Verenigingsondersteuning door NOC*NSF worden geholpen om hun vereniging te verduurzamen en nieuwe leden aan te trekken.

Bekijk de film over onze vereniging ....Clubkampioenen 2019

Tijdens de najaarsvergadering op 11 oktober 2019 zijn de clubkampioenen gehuldigd. Wij feliciteren Rosalie, Eva, Cheviane, Marga, Gon, Lara en Linda met hun titel Clubkampioen 2019!!

Alle aanwezigen bedankt dat jullie er waren en het meedenken.

Voor Janet was dit de laatste keer als secretariaat van de Onderlinge wedstrijden. We hebben haar bedankt en verwelkomen Mariska en Kim die dit stokje van haar overnemen.

We hebben kennis gemaakt met Marleen die het wedstrijdsecretariaat van Danielle over heeft genomen.

Wij kijken terug op een goede vergadering waarin er ruimte was om vragen te stellen en te overleggen met elkaar.

15 jaar Rijhal

Feest rijhal 15 jaarOp 21 september 2019 vierden de LR, PC en MV De Wironruiters het 15 jarig bestaan van de rijhal. Vanaf 1930 "zwierven" de Wironruiters over Wieringen, het laatste terrein was de voormalige vuilnisbelt. In 2014 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen rijhal aan de Lonjeweg 1 te Hippolytushoef.

Na de opening van het programma door burgemeester Rian van Dam, werden Kees Keijzer, langst lid, Marcolien Keijzer, langst rijdend lid en voorzitter Pieter Klein, voor zijn inzet voor de vereniging, gehuldigd.

Vertegenwoordigers van de Rabobank complimenteerden de vereniging voor hun inzet en de gebruikmaking van de Rabobank en NOC/NSF verenigingsondersteuning. Jacob Smit, Smit Installatietechniek, bewonderde het lef van de vereniging wat betreft de verduurzaming van de rijhal. Inmiddels is de vereniging energieneutraal, een van de doelstellingen waar de vereniging zich sterk voor maakt.

Daarna volgenden de diverse disciplines in show element, elkaar op. In de afhang waren de Dierenambulance, de vereniging Nut en Genoegen (deze laatste houdt op 9 november weer hun jaarlijkse show in de rijhal) en de Wieringer IJssalon, vertegenwoordigd.

Als afsluiter een gezellige nazit met het muzikale duo Rok en Lol, met Chantal Valenkamp, zang en Johan Krikke, gitaar. Zij spelen ouderwetse rock 'n roll. Een zeer geslaagd evenement, waarvoor complimenten aan de organisatie.

Bekijk de impressie gemaakt door Wij zijn NH events: https://www.facebook.com/wijzijnNHevents/videos/3061636440544782/


Marathon Texel

Bert heeft met zijn groom Sanne afgelopen weekend meegereden met de menmarathon van Texel.

En verdienstelijk ook; ze zijn 1ste geworden bij de langspannen! Met Derick en Paco (vooraan)

Gefeliciteerd Bert en Sanne!!

Op 22/23 juni 2019 werd bij de rijvereniging De Duinruiters in Den Helder, gestreden om de overall Duinruitersbokaal en individuele prijzen. De Wironruiters sleepten een aantal mooie prijzen in de wacht. Jolanda Appelman met Generation Power reed in de dressuurklasse M1 zowel op zaterdag als zondag in de prijzen en won de felbegeerde bokaal. Sam Klein met Hendrik won zondag tweemaal een eerste prijs in de klasse B dressuur wat resulteerde in drie winstpunten en Lianne Bos met Boy won zaterdag een eerste prijs in de klasse B dressuur.

Op 3 juli 2019 heeft de Helderse filmploeg van Kbaal Film & Animatie namens de Rabobank en het NOCNSF, bij De Wironruiters, opnames gemaakt voor een promotiefilm voor een nieuwe wervingscampagne van de Rabobank Verenigingsondersteuning. De verwachting is dat september/oktober de film klaar is om te worden vertoond.

Lara Hoekstra werd met haar AB pony Fabian, op 6 juli in de klasse L1, kampioen van Noord-Holland. Zij verdiende daarmee een startbewijs voor de Hippiade, de Nederlandse kampioenschappen op het KNHS-centrum in Ermelo. De Hippiade wordt gehouden op 30 augustus 2019.

Onze Lara heeft het super goed gedaan tijdens de Hippiade. Ze werd 6e van Nederland in het L1!!

Volg Facebook en Instagram maar zet 21 september 2019 alvast in je agenda.

Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Clubkas Campagne

We willen iedereen die op ons gestemd heeft tijdens de Rabobank clubkas campagne en de Rabobank zelf, ontzettend bedanken voor hun steun!!

We hebben een mooi bedrag opgehaald met jullie hulp!

Bedankt!!!

Ringsteken 2019

Wat een pracht!

Ringsteken in Hippolytushoef...

Wij genieten nog lekker na van de super mooie middag die geweest is.

Super mooie aanspanningen, brave en knappe paardjes. Het is allemaal aan ons neus voorbij gegaan.

Vandaag (1 juni 2019) hebben wij het ringsteken in Hippolytushoef weer op de kaart gezet.

Via deze weg nogmaals een speciale dank aan de Ondernemersvereniging Midden- en West Wieringen, deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers! Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

Wij kijken alvast weer uit naar een volgende (nog betere) editie!

Bekijk de film...Thijmen en Lois deden mee met Outdoor Beukers vanmiddag (31 mei 2019) B klasse springen

Thijmen heeft helaas het parcours niet uit kunnen rijden. Lois eerste parcours een balkje en 2e parcours foutloos 70 pnt

Super trots zijn we op deze kanjers! Die de ene uitdaging na de ander aangaan. Toppertjes!!Aanmelden kan via activiteiten@wironruiters.nl

Gezamenlijk gaan we op zaterdag 14 september, een dagje shoppen, shows kijken, vloggers meeten.. Ga je ook mee?

Ook als je geen jeugdlid bent en je gewoon mee wil voor de gezelligheid.


Vrijheidsdressuur

 • Wanneer: 22 juni 2019
 • Hoe laat: 14.00 uur

Wat was het leuk afgelopen zaterdag met zijn allen naar de opendag van VDL!

Als toetje presenteren wij bij deze de volgende activiteit voor de jeugd.

Cheviane is lid bij de Wironruiters. Zij vlogt (#horsetreasures), is actief paardrijdster; springt, rijdt dressuur maar doet ook aan vrijheidsdressuur en dat lukt haar erg goed.

Zij neemt zaterdag 22 juni vanaf 14.00uur de jeugd mee om dit ook te leren. In groepen van 4 om het veilig en rustig te laten verlopen, oefent zij samen met hen.

Lijkt het je ook leuk? Meld je dan nu aan!
Activiteiten@wironruiters.nl

Working Equitation clinic

 • Datum: 6 juli 2019
 • Door: Karin van der Sluis

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen.

Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven.

In groepjes van 3 heb je een uur lang les.

Kosten deelname:
- E22,50 pp wanneer je lid bent van de wironruiters
- E27,50 pp wanneer je geen lid bent

Aanmelden: activiteiten@wironruiters.nl


Actie........

We hebben er weer een! En ook deze is weer super leuk!

Wat moet je doen om kans te maken op deze geheel verzorgde buitenrit inclusief lunch voor 2 personen in de Noord Hollandse Duinen?

✔️like de Wironruiters
✔️ like Gids te Paard
✔️ like dit bericht!

Om het nog leuker te maken, vragen we je dit bericht te delen en degene met wie je heen zou willen gaan te taggen 👍

De winnaar wordt bekend gemaakt op 16 juni 2019 tijdens Concours Hippique! Je kunt meedoen met deze actie tot en met 15 juni 2019.Welkom aan onze sponsors:


Dekker granen & meststoffen

Bos Rubber

Verheul
Club van 50

Vandaag, 23 maart 2019, heeft Marcel van Reclamestudio Morant het Club van 50 bord geactualiseerd met de namen van nieuwe sponsoren. Lees meer....


Voor de jeugdleden

Wanneer? zaterdag 6 april 2019

👱🏻‍♀️Activiteiten voor onze jeugdleden, zijn tevens opengesteld voor de opstartlessertjes.

🐴Zaterdag 6 april gaan we met zijn allen naar de open dag van VDL Stables die spektaculaire hengsten zullen tonen.

📝Ben je lid, wil je mee? Meld je dan aan via de e-mail activiteiten@wironruiters.nl

activiteiten@wironruiters.nl

Jacob van der Heide clinic


Clinic Dinja van Liere

Op 4 mei 2019 geeft Dinja van Liere een clinic bij de LR, PC en MV De Wironruiters aan de Lonjeweg 1, Hippolytushoef.

Aanmelden en/of informatie: Jolanda_appelman@hotmail.comMenwedstrijd


Trainingsdag
'Menner en groom'

 • Wanneer: 15 mei 2019
 • Waar: LR, PC en MV De Wironruiters
  Lonjeweg 1, Hippolytushoef

Aanmelden: jmavandenberg@gmail.com


SponsorKliks

Hoe werkt het?

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van jouw vereniging.
Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde.

Sponsor De Wironruiters met SponsorKliks

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Het principe van SponsorKliks is gebaseerd op het feit dat grote bedrijven een bepaald percentage van hun winst ter beschikking willen stellen aan verenigingen in het kader van sociaal ondernemen.

Als je toch al van plan was om online een bestelling te doen, doe dit dan via SponsorKliks zodat je LR, PC en MV De Wironruiters steunt met jouw aankoop

Bestel via: Sponsorkliks

Wil je jouw vereniging ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van jouw club. Voor jouw een kleine moeite, voor jouw vereniging directe inkomsten.

Je kunt ook de SponsorKlik app downloaden. Via de app kun je direct je aankopen doen. In de app selecteer je De Wironruiters als jouw sponsordoel.


Fotoshoot RM-Photography

Wij hebben als Wironruiters kortingsbonnen gewonnen voor een fotoshoot bij Ryanne en willen op deze manier de gelegenheid bieden om deze in te kunnen wisselen 👍

Aanmelden:

 • Prijs: € 40,- voor rijfoto’s OF portretfoto per paard
 • Of € 55,- voor rijfoto’s EN portretfoto’s.

Aanmelden en/of informatie? activiteiten@wironruiters.nl

Succesvolle clinic Larissa Rowinkel

🥳Vandaag hadden we Larissa Rowinkel te gast. Zij gaf maar liefst 11 combinaties in verschillende klasse les. Door middel van een headset kon er zowel in de rijhal als in de kantine meegeluisterd worden met de tips en adviezen die zij de deelnemers gaf.

😉Larissa en deelnemers het was fijn dat jullie er waren! Laten julie weten hoe jullie het hebben ervaren door een berichtje evt met foto hieronder te plaatsen?

📅Op 4 mei staat er een nieuwe clinic gepland dit keer van Dinja van Liere. Hierover volgt er snel meer informatie! Hou onze website en social media kanalen in de gaten 🤩

Lees meer op CTR Hollandskroon.....

Aanmelden DJ Laan Detectiedag

Detectiedag DJ Laan

Locatie: Rijhal LR, PC en MV De Wironruiters.

PROGRAMMA:
08:30 uur    Inschrijven
09:00 uur    Zaal open
10:00 uur    Openingswoord en uitleg
10:15 - 12:00 uur    1e zoekwedstrijd
12:00 - 13:30 uur    Lunchpauze
13:30 - 15:30 uur    2e zoekwedstrijd
16:00 uur    Prijsuitreiking

Aanmelden: DJ Laan Detectiedag

Website: djlaan.nl/djlaan-detectiedag

Clinic Larissa Rowinkel

Districtskampioenschap

Op 18 januari 2019 heeft menner Bert Koorn samen met zijn pony’s Derrick en Paco en groom Sanne, een hele mooie marathon in Houten gereden. De combinatie is daar districtskampioen geworden.

Meer mennen informatie...

Spellendag 3 januari 2019

🎗Geslaagde spellendag wironruitersjeugd!

🎲 Parcourtje, paardenvoetbal en stoelendans!

🍽 Na afloop nog gezellig met elkaar gegeten (excuus voor de gourmetlucht die nog wel even te ruiken zal zijn 😉)

👨‍👩‍👧‍👦 Kinderen en pony’s hebben het super gedaan. Dank aan alle ouders, Nikki en Eva, die ook mee hebben geholpen en de spontane toeschouwers. Erg leuk!

📅 Binnenkort volgt er een programma met daarin activiteiten voor de rest van het jaar. Hier hebben we vanavond ideeen voor gedeeld.

‼️To be continued! Bekijk de film....

Springwedstrijd 9 januari

Lois en Mabel gaan als een speer. Afgelopen weekend reden zij mee met de springwedstrijd bij de Wieringermeerruiters.

Kijken jullie mee?


Winnaar like en winactie bekend!!

Kijken jullie mee naar het filmpje?

Beau-Anne Meereboer gefeliciteerd!!

Bekijk de uitslag.....

Een weekend in januari....

Sportief paardenweekendje voor de leden van de Wironruiters:

🦄 Onze jeugd reed weer volop mee met de wedstrijden dit weekend.

🥇Rosalie reed vandaag ‘thuis’ met haar topper Loekie. Zij behaalde twee keer een eerste plek en behaalde weer een winstpunt!

🏅Lois en Mabel startte zaterdag bij Bucephalus, behaalde maar liefst 2 winstpuntjes en was in haar eerste proef tweede en tweede proef eerste!

🎖Lindsey Bakker startte zondag in Barsingerhorn, voor het eerst m1. Zij heeft daar samen met haar knappe merrie Naomi haar eerste winstpunt binnen gehaald.

🐎 Bert Koorn en Kees Keijzer reden zaterdag mee met de marathon in Benningbroek. Waar Kees 2e werd bij de enkelspan paard. Bert reed zowel dubbelspan als tandem. Tweemaal foutloos in tandem wat goed was voor een eerste plek. En in het dubbelslag is hij tweede geworden.

🎭 De Black Pearls (Marcolien, Wendy en Danielle) hebben vandaag weer hard getraind om volgende week een mooie proef voor ons neer te zetten. Alle oefeningen zitten er goed in. Dat wordt genieten geblazen.

Steunpilaren Wironruiters geëerd

Club benoemt erelid en lid van verdienste

De opkomst was goed, er werd veel besproken en het was gezellig afgelopen vrijdag, tijdens de Najaarsvergadering op 14 oktober 2018. Afscheid werd er genomen van Menno van Hoppe en Anneke Koorn. Twee enorme steunpilaren, die er na resp. 26 en 18 jaar hun functie neerleggen. 'Ik denk dat ze de Wironruiters een warm hart toe dragen anders hou je het niet zo lang vol. Beide komen net als ik uit de tijd van de zinkenteil, een tijd die ons verbond. We moeten hun besluit respecteren, al hadden ze wat mij betreft nog wel even door mogen gaan. Beide hebben vreselijk goed werk gedaan, waardoor ook ik een heel bijzondere tijd heb gehad', vertelde voorzitter Pieter Klein.

MennWironruiters benoemt erelid en lid van verdienste Menno van Hoppe en Anneke Koorn.o was van 1992 tot 2005 secretaris en wedstrijdsecretaris tot heden. Aan het wedstrijdsecretariaat had hij zijn handen vol, het was de tijd dat de vereniging grote evenementen organiseerde als het regio- en kringkampioenschap en elke maand een eigen wedstrijd. 'Dit waren drukke tijden voor het secretariaat, niet alleen de wedstrijd zelf maar ook de voorbereidingen en de naweeën vroeg veel tijd. Voor ons was je het rustpunt, honderden vragen wist je te pareren, als een jury niet kwam opdagen wist je iemand te vinden, je loste veel onzichtbaar op in de hectiek. Je hebt niet altijd de waardering gekregen die je verdiende, daar zijn we ons van bewust. Dat maken we goed door je te benoemen tot erelid en hopen dat je nog lang bij de vereniging betrokken wil blijven'.

Anneke draagt het penningmeesterschap over aan Touria Ruijter en werd benoemd tot Lid van Verdienste. 'Anneke heeft haar functie op een professionele wijze uitgevoerd voor de vereniging en stichting. Alles zag er altijd tot in de puntjes uit, wat voor ons heel prettig was wanneer we in overleg moesten met instanties. Je hebt de penningen zo goed beheerd, dat ik kan zeggen dat we als vereniging niet waren gekomen waar we nu staan. Gelukkig blijf je de financiën van de stichting Hippolyte (deze stichting beheert het onroerend goed van de vereniging) beheren. Voor al je inzet willen wij je benoemen tot Lid van Verdienste, dat heb je dubbel en dwars verdiend'.

Clubkampioenen 2018

Tijdens de halfjaarlijkse ledenvergadering op 14 oktober jl. zijn de clubkampioenen gehuldigd.

 • Anja van den Berg mennen dressuur
 • Lara Hoekstra springen pony’s
 • Lois Krijnsen niet federatie dressuur pony's
 • Tamara Floor mennen vaardigheid
 • Lara Hoekstra federatie dressuur pony’s
 • Beau Anne Meereboer federatie dressuur paarden
 • Linda Koning niet federatie dressuur.