LR, PC en MV 'De Wironruiters'

Balkjestraining o.l.v. Tamara Zijp

Het paardrijden in combinatie met balkjes geeft voor ruiter en paard een nieuwe impuls naar losheid, gehoorzaamheid en tempocontrole van het paard. Het leert de ruiter inzicht en gevoel te krijgen in het rijden, wat uiteindelijk voor elke discipline in de sport of recreatie een meerwaarde is.

Er wordt gestart met reeks van 4 lessen van 45 minuten. De lessen worden opgebouwd van balkjestraining, naar balkjestraining in combinatie met cavaletti, naar het springen van hindernissen met als doel om aan het eind van serie lessen op een verantwoorde manier een parcours te springen. Uiteraard is de springhoogte afhankelijk van de combinatie. Geschikt voor jong en oud, groot en klein, leden van de vereniging maar ook voor enthousiaste combinaties die (nog) geen lid zijn van de vereniging.

De lessen worden gegeven door Tamara Zijp uit Hippolytushoef. Naast gediplomeerd instructrice is zij ook Paarden bewegingstherapeute.  Wil je meer informatie weten over Tamara Zijp, bekijk dan haar website: www.tamarazijpaardenbewegingstherapie.nl

Wanneer:
Vrijdag 29 januari, 12 februari, 26 februari en 12 maart vanaf 17.00 uur.
In groepjes van minimaal 3 combinaties en maximaal 4 combinaties.

Kosten:
4 lessen van 45 minuten
€45,- voor leden, €70,- voor niet leden.

Aanmelden kan door een mail te zenden aan chevianetamara@hotmail.com

Nieuw

Vanaf 1 januari 2021 zal Kirsti Nap op de dinsdagavonden les komen geven. Zij zal starten met een combinatieles; waarbij de ene week dressuur gereden zal worden, de andere week gesprongen wordt.


Kirsti Nap is een zeer ervaren paardentrainer en instructrice; zij heeft vele paarden opgeleid in verschillende disciplines zoals dressuur, springen, eventing en de rensport.


Naast deze combinatieles is er mogelijkheid om een springles te vormen.


Heb je interesse? Of wil je hier meer van weten? Neem dan contact met ons op: info@wironruiters.nl

Springles o.l.v. Tamara Zijp

Er wordt gestart met reeks van 3 lessen van 45 minuten. De lessen worden opgebouwd door middel van het springen van hindernissen met als doel om aan het eind van serie lessen op een verantwoorde manier een parcours te springen. Uiteraard is de springhoogte afhankelijk van de combinatie. Geschikt voor jong en oud, groot en klein, leden van de vereniging maar ook voor enthousiaste combinaties die (nog) geen lid zijn van de vereniging.

De lessen worden gegeven door Tamara Zijp uit Hippolytushoef. Zij is eigenaar van Tamara Zijp Paardenbewegingstherapie. Naast gediplomeerd instructrice is zij ook Paarden bewegingstherapeute. Door deze combinatie kan ze vele paarden en hun eigenaren goed op weg helpen met tips, oefeningen en instructie, waardoor samen plezier hebben weer voorop komt te staan voor ruiter en paard. Wil je meer informatie weten over Tamara Zijp, bekijk dan haar website: www.tamarazijpaardenbewegingstherapie.nl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wanneer:
Vrijdag 13 november, 27 november 11 december vanaf 17.00 uur. In groepjes van minimaal 3 combinaties en maximaal 4 combinaties.

Kosten:
3 lessen van 45 minuten
€30,- voor leden, €50,- voor niet leden.
Aanmelden kan door een mail te zenden aan chevianetamara@hotmail.com

Baklidmaatschap

Welkom!!

Vanaf 1 oktober ben je al baklid bij ons voor €50,-

3 maanden gebruik van de rijhal.
Ledenkortingen tijdens de activiteiten.
Actieve gezellige vereniging waar veel diverse activiteiten worden georganiseerd.
Er is ook ruimte om deel te nemen aan groepslessen


Jeugd t/m 12 jaar ontvang het bixiefriends pakket.

Meer informatie?Loten bestellen kan vanaf 19 september via deze link: htOW.LY/752B30RA7DDtp://ow.ly/752B30ra7DD

Help jij mee ons doel te behalen?

Grote clubactie

Zaterdag 19 september 2020 gaat de Grote Clubactie van start! Ook dit jaar doen wij hier uiteraard weer mee. Om het nog makkelijker en coronaproof te maken om extra loten te verkopen, hebben we gekozen voor de online verkoopmethode. Alle jeugdleden krijgen zaterdag een persoonlijke link die ze via whatsapp of andere online kanalen kunnen delen met hun supporters. Zo kunnen zij snel en eenvoudig én coronaproof loten verkopen.

Ook hebben wij een eigen verkooppagina waar loten gekocht kunnen worden.
https://clubactie.nl/lot/de-wironruiters/131140

Springen!
Het spaardoel is dit jaar verder te sparen voor een hindernis en mogelijk ander springmateriaal. Er worden momenteel veel leuke activiteiten georganiseerd waarbij we ook graag gebruik maken van ‘knap materiaal’.

Wat is de bedoeling?
Leden verkopen vanaf 19 september clubloten. Een lot kost € 3,-, waarvan 80% (ofwel €2,40 per lot) naar onze clubkas gaat! Bovendien maken kopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een bedrag van € 100.000,-. Voor de verkopers zijn er ook te gekke prijzen te winnen.

Wanneer, waar en hoe?
De Grote Clubactie 2020 start op zaterdag 19 september. Vanaf die datum mag/ kun je online loten kopen. We gaan ervoor met z’n allen en hopen op een geweldig resultaat. Jouw inzet is goud waard!

Club nieuws

Voorzitter Pieter Klein draagt voorzittershamer over

Voorzitter Pieter Klein draagt met een goed gevoel na ruim 24 jaar de voorzittershamer over aan Linda Koning. Pieter wordt omschreven als de ’rots-in-de-branding’, innovatief en verbindend. Tijdens de ledenvergadering van de rijvereniging de Wironruiters in Hippolytushoef op 9 oktober 2020, werd hij benoemd tot Erelid.

Piet pakte, als opvolger van Jouke Wouda, in maart 1996 de voorzittershamer op. Menig lid of bekende van de vereniging weet niet beter dan dat Piet er is; als voorzitter maar ook is hij veel en vaak in de weer bij de manege. Maar dat gaat veranderen…

Kleine terugblik op een lange periode

Wat is je geheim dat je dit zolang gedaan hebt: ‘Haha. Een geheim? Dat heb ik niet volgens mij. Dat moet toch het algemene plezier zijn denk ik. Als je er geen plezier in hebt dan doe je het geen 24,5 jaar.’ Wanneer wij hier op doorvragen, verteld Piet dat er meerdere dingen zijn waar hij veel plezier in had; ‘De Nederlands Kampioenschappen die we met de viertallen pony’s hebben behaald. Ook omdat mijn dochter daar in mee deed. De saamhorigheid die er toen was van de ruiters en ouders heeft toen ook tot meerdere mooie dingen geleid voor de Wironruiters. Ik denk dan aan het organiseren van de kring- en provinciale kampioenschappen. Maar ook tot het plan om een manege te gaan bouwen.’

Piet is het meest trots op de realisatie van de rijhal. ‘Omdat ik dat als enige manier zag voor het voorbestaan van de Wironruiters. Ik herinner mij nog goed dat we met het toenmalige bestuur een bijeenkomst hadden georganiseerd om te inventariseren wat de mogelijkheden waren. We begonnen met het zoeken naar een locatie. We hadden er ongeveer 8 tot 10 op het oog. Het werd uiteindelijk mogelijk op de huidige locatie. Het hele traject van idee naar realisatie heeft een paar jaar geduurd. Het was intensief maar de moeite waard. Als ik kijk hoeveel plezier er nu aan wordt beleefd, heb ik er een goed genoegen van.’

We vragen Piet of hij nog een tip heeft aan het huidige bestuur en de leden: ‘Zorg dat je het gezellig hebt met elkaar. Toon empathie en help elkaar. Je mag kritisch zijn maar houd er rekening mee dat het allemaal door vrijwilligers wordt gedaan. Ga zo door als vereniging zoals jullie nu bezig zijn. Er zijn veel nieuwe initiatieven genomen door de nieuwe en aankomende bestuursleden. Initiatieven waar de vereniging mee verder kan. Ik zie motivatie en verantwoordelijkheidsgevoel. Hou dat vast.’

De leden van de Wironruiters zijn Piet dankbaar voor zijn vele jaren gedreven inzet voor de vereniging. Hij zal verbonden blijven doordat hij de kantine voor zijn rekening blijft nemen. Verder zal hij vrijdagavond 9 oktober tijdens de algemene ledenvergadering in ‘kleine kring’ afscheid nemen en formeel de functie overdragen. Het bestuur van de Wironruiters gaat er vanuit dat er op een later moment alsnog mogelijkheid komt om hem nog eens écht in het zonnetje te zetten. Piet verdient een speciaal afscheid en geen stille trom….


Clubkampioenen 2019

Tijdens de najaarsvergadering op 11 oktober 2019 zijn de clubkampioenen gehuldigd. Wij feliciteren Rosalie, Eva, Cheviane, Marga, Gon, Lara en Linda met hun titel Clubkampioen 2019!!

Alle aanwezigen bedankt dat jullie er waren en het meedenken.

Voor Janet was dit de laatste keer als secretariaat van de Onderlinge wedstrijden. We hebben haar bedankt en verwelkomen Mariska en Kim die dit stokje van haar overnemen.

We hebben kennis gemaakt met Marleen die het wedstrijdsecretariaat van Danielle over heeft genomen.

Wij kijken terug op een goede vergadering waarin er ruimte was om vragen te stellen en te overleggen met elkaar.

15 jaar Rijhal

Feest rijhal 15 jaarOp 21 september 2019 vierden de LR, PC en MV De Wironruiters het 15 jarig bestaan van de rijhal. Vanaf 1930 "zwierven" de Wironruiters over Wieringen, het laatste terrein was de voormalige vuilnisbelt. In 2014 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen rijhal aan de Lonjeweg 1 te Hippolytushoef.

Na de opening van het programma door burgemeester Rian van Dam, werden Kees Keijzer, langst lid, Marcolien Keijzer, langst rijdend lid en voorzitter Pieter Klein, voor zijn inzet voor de vereniging, gehuldigd.

Vertegenwoordigers van de Rabobank complimenteerden de vereniging voor hun inzet en de gebruikmaking van de Rabobank en NOC/NSF verenigingsondersteuning. Jacob Smit, Smit Installatietechniek, bewonderde het lef van de vereniging wat betreft de verduurzaming van de rijhal. Inmiddels is de vereniging energieneutraal, een van de doelstellingen waar de vereniging zich sterk voor maakt.

Daarna volgenden de diverse disciplines in show element, elkaar op. In de afhang waren de Dierenambulance, de vereniging Nut en Genoegen (deze laatste houdt op 9 november weer hun jaarlijkse show in de rijhal) en de Wieringer IJssalon, vertegenwoordigd.

Als afsluiter een gezellige nazit met het muzikale duo Rok en Lol, met Chantal Valenkamp, zang en Johan Krikke, gitaar. Zij spelen ouderwetse rock 'n roll. Een zeer geslaagd evenement, waarvoor complimenten aan de organisatie.

Bekijk de impressie gemaakt door Wij zijn NH events: https://www.facebook.com/wijzijnNHevents/videos/3061636440544782/


Club van 50

Vandaag, 23 maart 2019, heeft Marcel van Reclamestudio Morant het Club van 50 bord geactualiseerd met de namen van nieuwe sponsoren. Lees meer....