Terwijl 2022 inmiddels alweer bijna 2 weken jong is, de eerste goede voornemens sneuvelen 😉 Presenteren wij onze 8 hoogtepunten van het afgelopen jaar. Pak er een bak koffie bij en blik met ons terug op 2021……

Wanneer we dit bericht aan het schrijven zijn, merken we op dat we eigenlijk heel trots zijn op alles wat er gedaan wordt, bereikt wordt.. Grote evenementen, kleine initiatieven.. Het wordt allemaal opgezet en uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers, mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. En bezocht door de leden en andere deelnemers van buitenaf.. We kunnen niet zonder hen!

En dan nu… Tromgeroffel… Daar komen ze!

#1 Springcompetitie

Na de lockdown van begin 2021 heeft Sportservice Schagen sportverenigingen opgeroepen om vooral activiteiten/ competities te organiseren. Dit in samenwerking met de gemeenten in het kader van ‘reuring op de velden’. Dit heeft Marleen vanuit de Wironruiters succesvol opgepakt en heeft er 2 mooie dagen van gemaakt

waarbij het voor iedereen mogelijk was om een onder begeleiding een parcours te springen op zijn/ haar eigen niveau. Het maakte niet uit hoe het ging, je mocht je parcours uitrijden. De ervaring stond voorop en niet de prestatie. Desondanks waren er heel mooie prijzen in de wacht te slepen, welke mede mogelijk werden gemaakt door de vele sponsoren die hiervoor gevonden waren.

#2 Cross

Het idee om een cross te organiseren kwam vanuit Jessica en Kirsti; de Cross4Joy. Wat hebben deze dames er

een werk van gemaakt, maar wat was het gaaf! Een dag gevuld met blije combinaties welke sprongen over 16 niet gebruikelijke hindernissen, uitgezet over ons gehele terrein. De totale lengte van het parcours was ruim 1400m. Het doel was een laagdrempelig evenement neer te zetten, waar plezier met je paard en met elkaar voorop zou staan. Dit is zeker gelukt! De dag kon goed gevolgd worden vanaf het overdekte buitenterras met directe toegang tot de kantine. Een waar spektakel om te zien.

#3 Onderlinge wedstrijd

Ook zijn wij weer trots op de onderlinge wedstrijden. Hoewel het dit jaar puzzelen was om ze alle drie plaats te laten vinden, is het weer gelukt. De lockdown maakte dat we pas laat van start konden dit jaar en de laatste wedstrijd moest ivm de huldiging tijdens de ledenvergadering ook al op tijd gereden worden. Deze dagen kenmerken zich door de gezelligheid ‘onderling’. Ook zijn hier weer nieuwe verrassende clubkampioenen uit voort gekomen.

Lise van der Meer, Reben Baltus, Marleen en Rianne Haverkamp, Corina de Vries, Eva Jansen, Sandy van Duijkeren, Rayleigh van Tol, Liza Huijs en Wendy Terpstra mogen zich een jaar lang CLUBKAMPIOEN noemen.

#4 Behalen 100 leden (en eindigen met 25!! leden meer dan waar we mee startte)

Wat ging het hard afgelopen jaar; de een na de andere aanmelding stroomde binnen. Waar we het jaar

begonnen met 68 leden.. liep de teller in augustus zomaar voorbij de 100! En dat hebben we gevierd. Anne de Boer was ons 100e lid, maar uiteraard hebben alle leden hier zo hun bijdrage aan geleverd. We zijn blij te kunnen laten weten dat wij aan het einde van dit jaar alsnog met 85 leden het jaar afsluiten. Wellicht volgend jaar weer feest omdat we dan weer de 100 halen?

#5 Volle lessen

Daar waar we eerder twijfelden of groepslessen nog wel van deze tijd zijn, hebben wij het afgelopen jaar ervaren

dat dit zeker het geval is. Meerdere lessen hebben hun maximale volume weten te bereiken en was er zelfs een wachtlijst. De optie om lessen in te kunnen kopen, maakte dat deze ‘wachtlijst-ruiters’ toch regelmatig mee hebben kunnen rijden. Ook het coronalidmaatschap heeft hierin bijgedragen. Dit gaf mensen de mogelijkheid om eens laagdrempelig te proeven van onze vereniging. Ook aankomend jaar kunnen we weer spreken van een mooi lesaanbod, zodat er voor ieder wat wils is.

#6 Jeugd

Voor de toenemende populatie jeugdruiters bij onze vereniging zijn er diverse activiteiten georganiseerd: Voltige, WE4kids, Sint Maarten les. Allemaal te leuk.. Er is door de jeugdcommissie flink uitgepakt en de blije toetjes waren dan ook niet mis! Genieten met de grote G. Ook hebben we enkele edities puppylessen kunnen houden. We hopen dat we hier weer meer van gaan hebben aankomend jaar!

#7 APKdag

Ook een nieuw initiatief was de APKdag waarbij 8 experts op het gebied van paardenwelzijn bij elkaar kwamen en paardeneigenaren hun paard of toebehoren konden laten checken. Aan het einde van deze dag kregen de deelnemers een inspectierapport mee, met daarop de bevindingen van de verschillende experts. Het blijft leuk om op te merken dat de diverse experts met heel samenhangende adviezen kwamen tijdens deze dag, zonder van elkaar te weten wat hun bevindingen waren. Deelnemers konden aan de hand van deze adviezen een stappenplan bedenken voor hun paard en zodoende een goede bijdrage leveren in het welzijn van hun paard..

#8 Z banen in de zandbaan

Dit afgelopen jaar was het mogelijk om te starten tot en met de ZZ-licht. Buiten was dit al mogelijk, maar dan was het op gras. Nu kon het ook indoor en in de snipperbaan tijdens het outdoorseizoen. Dit is goed ontvangen en resulteerde in meerdere banen tijdens de outdoorwedstrijden en gevulde banen indoor.

Voor 2022 hopen we weer veel van deze activiteiten gebeurtenissen terug te laten komen.. Tot snel!

 

Shares
Share This