HIPPOLYTUSHOEF – Vele kinderen worden inmiddels blij wanneer zij van de puppylessen horen; Ponyrijles voor de allerkleinsten. Woensdag 4 mei vanaf 12.00uur kunnen kinderen pony komen rijden bij de Wironruiters in Hippolytushoef. Dit keer gaat de opbrengst van deze dag naar de ALSToppers en is er extra veel te doen; Brigitte Furnemont van ATJ Owls, zal aanwezig zijn met uilen, die op de hand gezet kunnen worden. In de kantine is er van alles te doen voor de kinderen.

ALSToppers
Richard Wigbout zet zich samen met een heel team in (ALStoppers.nu) om zoveel mogelijk donaties te genereren voor het ALS fonds. Op 9 juni zullen zij als hoogtepunt van deze inzamelactie samen de Mont Ventoux beklimmen.

Aanleiding voor dit initiatief: ‘Jolanda Schoonhoven kreeg in maart 2021 de diagnose PSMA. Ze besloot om samen met haar man mee te lopen tijdens Tour du ALS 2021. De ervaring die ze toen had, zorgde ervoor dat ze zich ook hebben ingeschreven voor Tour du ALS 2022. Samen zetten ze hun onmacht om in daadkracht: een voorbeeld voor velen!’

Puppyles
Leden stellen voor deze lesjes hun pony’s beschikbaar en de kinderen krijgen dan een half uur les van een van de vaste instructrices, Sylvana Scheeve. Zij laten de kinderen op speelse wijze vertrouwd worden met de pony’s en leren hen de beginselen van het rijden. Het is mogelijk om met een eigen pony mee te rijden met de lesjes. Maar ook kun je op een pony van de leden rijden. Aankomende 4 mei zijn jullie favoriete pony’s er ook weer: Liberty, Nicky, Ojo, Udine en anderen. Zij staan te trappelen om de ruitertjes weer te zien!

ATJ Owls
ATJ Owls zet zich in om mensen kennis te laten maken met uilen; bijzonder krachtige, maar stiekem zachtaardige vogels. Met deze prachtige dieren aan hun zijde bieden zij hun een ruim assortiment aan activiteiten en educatie zoals workshops, wandelingen en bezoeken op verzoek. Het is hun bedoeling om de mensen een dag te bezorgen om nooit te vergeten. Brigitte Furnemont zal zodoende deze middag nog interessanter maken door met haar uilen aanwezig te zijn. Deze uilen kunnen op de hand gezet worden tegen een donatie aan de ALSToppers. Ook kan zij heel veel vertellen over deze prachtige dieren.

Beursvloer Hollands Kroonse UItdaging
Dat deze partijen elkaar gevonden hebben en een samenwerking aan zijn gegaan, komt voort uit de beursvloer Hollands Kroonse Uitdaging welke op 30 maart plaatsvond. Daar hebben zij elkaar gesproken en is dit initiatief bedacht. Met gesloten knip ondersteunen deze partijen elkaar. De Wironruiters doneert de opbrengst van deze dag in zijn geheel aan de ALSToppers en in ruil voor de opbrengst en promotie hiervan, zullen zij nieuwe borden ontvangen van Viking Reclame. De ATJ Owls vertelt graag meer over de prachtige uilen.

Veel bekijks
Veelal komen hele gezinnen mee met de deelnemers aan deze lessen; broertjes, zusjes, opa’s en oma’s staan langs de kant, kinderen vind je in alle hoeken en gaten van de accommodatie, druk spelend met elkaar. Iets wat erg gezellig is. Hoewel het ‘maar’ een half uurtje rijden is, is de beleving groots. De vereniging heeft er weer veel zin in en heet de deelnemers, hun aanhang en andere bezoekers dan ook weer van harte welkom!

Doneren aan de ALSToppers
Kunt u niet aanwezig zijn tijdens een van de vele initiatieven maar wel een donatie doen? Op de site is er een mogelijkheid om een online donatie te doen. Tijdens de middag zelf, staan er collectebussen klaar om kleingeld in ontvangst te nemen.

Aanmelden en informatie
De puppylessen vinden plaats op woensdag 4 mei vanaf 12.00 uur. Er wordt lesgegeven in groepjes van 5, welke steeds een half uur les hebben. Aanmelden kan door een mail te sturen aan: activiteiten@wironruiters.nl. Deelnemers die met een eigen pony komen betalen € 7,50 deelnemers die op een pony van de vereniging rijden betalen € 10,00.

Voor de uilen kan er binnen gelopen worden. Kom vooral even langs. De kantine is geopend.

Shares
Share This