Op zaterdag 30 oktober ontving paardrijvereniging de Wironruiters ruim 200 leden van Detectievereniging De Detectie Amateur. Zij hielden deze dag hun ledendag. Dit hebben zij gedaan op ons prachtige voormalige eiland Wieringen, waar de afgelopen jaren diverse schatten uit de Vikingtijd gevonden zijn. Schatten waar een zoeker van droomt.

Zij hadden de beschikking over een aantal grote, nog niet eerder afgezochte velden (± 21 ha). Op deze velden waren prijspenningen verstopt waar prachtige prijzen mee gewonnen konden worden. Naast deze penningen zijn er ook nog andere leuke interessante objecten te vinden. Aan het einde van de dag mocht Mike Rotgans die de hele dag aanwezig was namens de Wironruiters de ‘Vondst van de dag’ bepalen. Dit was het meest bijzondere/ opvallende object wat deze dag gevonden was. Hij koos voor een pistool-achtig object, naast deze vondst waren er onder andere ook driehoekige ‘muntjes’ en een medaillon gevonden.

Voor degene die graag meer beeld willen bij wat er deze dag zoal plaats heeft gevonden en gevonden is, verwijzen wij graag naar de vlog die gemaakt door twee ‘Detectiechicks’ Klik hier voor de video

 

Shares
Share This