HIPPOLYTUSHOEF – Afgelopen 14 en 15 mei 2022 vond het Concours de Wironruiters plaats. Een concoursweekend vol met paardensport; Bixierubrieken, open springcompetitie en dressuurwedstrijd klasse BB tot en met de ZZ-licht. Nick Ros, Internationaal Eventing ruiter heeft zondag een spectaculaire demonstratie gegeven. De organisatie kijkt terug op een succesvol evenement!

Concours
De Wironruiters organiseert veel, maar een weekend vol met paardensport is weer nieuw! Dit weekend moest dan ook een bijzonder weekend worden. Zodoende is er veel geïnvesteerd in het vinden van sponsoren zodat er voor de deelnemers veel mooie prijzen te winnen waren, maar is ook het sportakkoord aangeschreven om het mogelijk te dat onder andere Nick Ros (Internationaal Eventingruiter), een spectaculaire demonstratie kon geven. De wens van het bestuur van de Wironruiters is om weer te groeien tot een groots concoursweekend. Dit was het eerste jaar dat zij een aanzet maakten naar een dergelijk evenement.

Groot aantal deelnemers
Een succes was het weekend; er zijn vele deelnemers op af gekomen. Het weekend begon met de Bixieklasse; Springen en dressuur ruim 35 starts; allemaal schattige pony’s met blije ruitertjes die voor de jury verschenen. Na de Bixie kwam de M/Z klasse. Daarin startte maar liefst bijna 40 combinaties.  Het programma liep die dag van 10.00u ‘s morgens, tot 20.00uur ‘s avonds.

Zondag werd er gestart met een springdemonstratie van Nick Ros waarna deel twee van de Open Springcompetitie losbarstte. Bij het springen verschenen er ruim 40 combinaties aan de start. En iedereen heeft zijn parcours uit kunnen springen. De vereniging zorgt met zulke dagen dat er begeleiding in de springring staat, zodat bij lastigheden de deelnemer ondersteuning kan krijgen om zo toch het parcours met goed gevoel door te komen. Dit keer was Kirsti Nap de begeleider in de springtuin. In de B/L klasse welke op het gras gereden werd, werden bijna 40 proefjes getoond.

Overal waar je keek deze dag waren mensen; toeschouwers, ‘grooms’, familie die de deelnemers aan moedigden. Het weer was super, wat maakte dat het heerlijk vertoeven was op het grote terrein.

Winnaars
Het regende kampioenen en winnaars!!
Kampioenen in de Bixieklasse waren Fleur Huisman (dressuur) en Sem van Diepen (springen).
Winnaars in de M/Z Klasse waren Rosanne van der Slikke, Kelly Zuidervaart, Eva van der Linde en Carolien Munster – Popkema (allen paard).
Winnaars in de B/L Klasse waren Mies Klein (pony’s), Lianne Wetenkamp, Nicole Raat en Stephanie van der Hoorn, Anne Mansholt en Marleen Wiegersma (allen paard).
Kampioenen van de Springcompetitie waren Wout Blokdijk (pony’s) en Kim Dinker (paarden).

Nick Ros
Nick Ros, is opgegroeid naast de manege in Ouderkerk aan de Amstel. Hij is begonnen met rijden toen hij 8 jaar was. Na zijn middelbare school is hij naar Amerika gegaan, om bij een internationale eventingstal te gaan rijden. Hier heeft hij zijn passie voor eventing ontdekt. Terug in Nederland is hij economie gaan studeren en heeft hij met zijn eerste paard internationaal eventing gereden. Inmiddels heeft hij meerdere paarden internationaal opgeleid. Hij traint en coacht combinaties om de beste prestaties neer te zetten op elk niveau.

Tijdens zijn demonstratie heeft hij het parcours verkent met de aanwezigen en hen uitleg gegeven over wat er belangrijk is waar je om denkt bij het springen van een parcours.

Sportakkoord
Het Sportakkoord Hollands Kroon is een samenwerking tussen sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn, zorg, bedrijfsleven en gemeente. Het doel van het Sportakkoord is een samenleving creëren die nog vitaler en gezonder is, waarin meer mensen met meer plezier sporten en bewegen. Vanuit het Rijk is een beperkt stimuleringsbudget beschikbaar voor de uitvoering van de initiatieven binnen het Sportakkoord.

Kijkje nemen? Meedoen?
De Wironruiters organiseren regelmatig activiteiten die paard gerelateerd zijn. Interesse? Of wilt u graag op de hoogte blijven van wat er zoal gebeurd? Volg hen dan op de social media of neem een kijkje op de site. Mocht u vragen hebben aan ons dan kunt u hen mailen op info@wironruiters.nl.

Shares
Share This