De rijvereniging De Wironruiters is een actieve vereniging en gericht op het beoefenen en promoten van de hippische sport. De vereniging heeft de rijhal aan de Lonjeweg in Hippolytushoef. De activiteiten bestaan uit rijlessen met professionele instructie, vrijrijden in onze rijhal, clinics door ervaren ruiters en professionals, wedstrijden voor federatie en niet federatie ruiters, dressuur, springen en mennen. Onze accommodatie bestaat uit een binnenhal van 22×60, buitenbaan van 33×60 met verlichting, voldoende parkeergelegenheid, groot grasveld met in het outdoor seizoen cross hindernissen en beschikking tot springmateriaal. 

Het verenigingsbestuur

Het bestuur bestaat uit Linda Koning (voorzitter), Marleen van der Meer (secretaris), Mariska van Medevoort (penningmeester), Daan Haverkamp (bestuurslid), Esmé Teerenstra-van Rumpt en Wendy ten Brinke (bestuurslid). Heb je vragen aan het bestuur dan kun je een mail sturen aan info@wironruiters.nl

Bezoeken van onze accommodatie

Ten behoeve van veiligheid en paardrij-plezier voor ons allen kent onze manege een aantal huisregels. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.

Wij zijn aangesloten bij:

LANDELIJKE RIJVERENIGING

Vanuit de Landelijke Rijvereniging worden er diverse activiteiten aangeboden. Voor de lessende leden zijn er groepslessen. Ons aanbod groepslessen is zeer divers; springles, dressuurles van 3 verschillende instructrices. Daarnaast worden er op maandelijkse basis federatiewedstrijden georganiseerd. Aanvullend op deze activiteiten worden er geregeld clinics of gastlessen aangeboden, van zeer diverse aard. Balkjestraining, Working Equitation. Dit alles wordt op zeer laagdrempelige wijze gedaan, zodat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Ongeacht hoe oud je bent, of op welk niveau je rijdt of welke ambitie je hebt.

PONYCLUB
De ponyclub is een groeiende groep, waar veel aandacht voor is binnen de Wironruiters. De groepslessen welke op zaterdagochtend en donderdagmiddag gereden worden, zijn druk bezocht. Voor de jeugd zijn er mogelijkheden om kennis te maken met het paardrijden en stapsgewijs hun entree te maken binnen de vereniging. Zij kunnen starten met de puppylessen, doorstromen naar de opstartlessen om vervolgens in een vaste groepsles te komen rijden.

Deze groepslessen (bixielessen op de zaterdagochtend) worden gegeven aan de hand van de Bixie and friends Leerlijn. Wat krijgen nieuwe leden bij een lidmaatschap bij ons:
– Bixie and Friends ruiterpaspoort
– Boekje mijn eerste paardrijles
– Bixie and friends magazine (4x per jaar)

De Wironruiters organiseren meerdere keren per jaar bixiedagen waarbij de jongste jeugd kennis kan maken met het wedstrijdrijden.

Gedurende het jaar organiseren wij ook andere activiteitjes voor de jeugd, denk aan een bosrit of strandrit met elkaar, springwedstrijdje, pony knutsel en freubelmiddagen. In september gaat de vereniging met de jeugd op uitje naar HorseEvent.

De oudere jeugd kan deelnemen aan de maandelijkse federatiewedstrijden.

MENVERENIGING
Woensdag = mendag! Er kan zowel in de ochtend als in de avond menles gevolgd worden. Naast de groepslessen worden er ieder jaar in en rond onze rijhal een aantal evenementen georganiseerd, variërend van dressuurwedstrijden tot puzzelritten. Maar ook proefgerichte clinics, clinics vaardigheid en minimarathons. Gezelligheid staat voorop. Wil je gaan mennen, word dan lid van onze vereniging.

Het is altijd mogelijk om een keer vrijblijvend deel te nemen aan één van onze activiteiten. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen!