HIPPOLYTUSHOEF – Aankomende 14 en 15 mei 2022 zal het Concours de Wironruiters plaatsvinden. Een concoursweekend vol met paardensport; Bixierubrieken, open springcompetitie en dressuurwedstrijd klasse BB tot en met de ZZ-licht. Nick Ros, Internationaal Eventing ruiter komt zondag een spectaculaire demonstratie geven. Dit weekend wordt er extra uitgepakt. De Wironruiters roepen paardenliefhebbers, maar ook zeker mensen van buitenaf op om eens een kijkje te komen nemen.

Extra uitpakken
De Wironruiters organiseert veel, maar een weekend vol met paardensport is weer nieuw! Dit weekend moet dan ook een bijzonder weekend worden. Zodoende is er veel geïnvesteerd in het vinden van sponsoren zodat er voor de deelnemers veel mooie prijzen te winnen zijn, is er zondag een spectaculaire demonstratie van Internationaal Eventingruiter, Nick Ros en zijn er beide dagen ruitersportzaken aanwezig die hun artikelen te koop aanbieden. De wens van het bestuur van de Wironruiters is om weer te groeien tot een groots concoursweekend. Dit is het eerste jaar dat zij een aanzet maken naar een dergelijk evenement.

Voor iedereen
De sportactiviteiten tijdens dit weekend zijn er voor jong tot oud, bixie (beginners) tot en met de ZZ-licht (zeer ervaren) en er zal worden gesprongen en dressuur gereden worden. Zaterdag 14 mei openen we met de bixieruiters, zij rijden dressuur en springen een parcours. Tijdens deze dag zijn er aanvullende activiteiten voor de kinderen (onder andere schmink en knutselen in de kantine). Zaterdag vanaf 15.30uur zal de klasse M tot en met de ZZLicht in de dressuurring verschijnen.

Zondag wordt om 10.00uur de dag geopend met een uur durende demonstratie van Nick Ros. Waarna om 11.00uur gestart wordt met de open springcompetitie en het dressuur rijden in de klasse BB tot en met L2.

Nick Ros
Nick Ros, is opgegroeid naast de manege in Ouderkerk aan de Amstel. Hij is begonnen met rijden toen hij 8 jaar was. Na zijn middelbare school is hij naar Amerika gegaan, om bij een internationale eventingstal te gaan rijden. Hier heeft hij zijn passie voor eventing ontdekt. Terug in Nederland is hij economie gaan studeren en heeft hij met zijn eerste paard internationaal eventing gereden. Inmiddels heeft hij meerdere paarden internationaal opgeleid. Hij traint en coacht combinaties om de beste prestaties neer te zetten op elk niveau.

Genieten
‘Mooi om weer zoveel activiteiten met paarden in één weekend plaats te kunnen laten vinden’ zegt Koning, voorzitter van de paardrijvereniging. ’Dat is toch waar je het allemaal voor doet. Iedereen zoveel als mogelijk laten genieten met hun paarden/ pony, blije gezichten, veel mensen op de been die komen kijken en een goed sfeertje.’ Het enige wat zij niet in de hand hebben is het weer, maar daar heeft Koning al het vertrouwen in dat dat goed gaat komen.

Kampioenen
Wat is er mooier dan kampioen worden met je paard of pony wanneer je hier hard voor getraind hebt? Deze springcompetitie is het tweede deel. Deelnemers die de eerste keer ook meegereden hebben, maken kans op de kampioenstitel. Ook de bixieruiters maken kans op kampioenstitels; kampioen springen en kampioen dressuur.

Programma
Zaterdag 14 mei 10.00u Start bixierubrieken
Zaterdag 14 mei 15.30uur Start dressuur klasse M tot en met de ZZ-licht
Zondag 15 mei 10.00uur Demonstratie Nick Ros
Zondag 15 mei 11.00uur Start dressuur klasse BB tot en met de L2
11.00uur Start open springcompetitie

Kijkje nemen? Meedoen?
Het is mogelijk om je aan te melden voor Concours De Wironruiters- weekend via www.mijnKNHS.nl of voor de springcompetitie door te mailen aan info@wironruiters.nl. Dit is ook het e-mailadres voor wanneer u vragen heeft over de Wironruiters of andere activiteiten.

Shares
Share This