HIPPOLYTUSHOEF – Op zaterdagmiddag 17 september 2022 van 12.00 uur tot 16.00 uur stelt paardrijvereniging “de Wironruiters” hun accommodatie beschikbaar voor een banenmarkt. Een markt waar bedrijven zichzelf naamsbekendheid geven, er nieuwe collega’s geworven worden en bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. De eerste werkgevers hebben zich al gemeld, maar om er een groot succes van te maken zijn er nog meer bedrijven welkom.

Arbeidsmarkt

Dat het momenteel lastig is om geschikte werknemers te vinden of als werknemer jouw ultieme baan, dat mag duidelijk zijn. Om deze partijen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen bedacht de Wironruiters een banenmarkt. Op zaterdag 17 september van 12.00 uur tot 16.00 uur zullen verschillende werkgevers hun bedrijven en de hierbinnen beschikbare vacatures laten zien. Zij nemen bezoekers mee in wat zij doen, en misschien nog wel belangrijker; in wat zij te bieden hebben aan iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Voor de bezoekers die op zoek zijn naar een baan is het ook mogelijk om je CV te laten checken. Zo ben je optimaal voorbereid op eventuele sollicitaties. Je kunt al jouw vragen kwijt bij de bedrijven en mocht er sprake zijn van een “match”, dan plan je direct jouw vervolgafspraak in. Op een laagdrempelige manier kom je in contact met diverse bedrijven, en kun je jouw wellicht toekomstige collega’s het hemd van het lijf vragen.

Spotlights

Om de opkomst van werkzoekenden en de naamsbekendheid van de bedrijven zo groot mogelijk te maken, zal er in de komende maanden veel aandacht aan de banenmarkt geschonken worden. Daarbij kan er gedacht worden aan promotie en artikelen via sociale media, updates en artikelen in de regionale kranten, waarvan dit de eerste is. We zullen de aanwezige bedrijven ook vragen om via hun mediakanalen deze artikelen en updates te verspreiden, zodat zij allen profiteren van het netwerk van andere aanwezigen.

Speeddaten?

Hoe deze ontmoeting tussen werknemers en werkgevers er precies uit komt te zien, daar gaat de vereniging zich nog over buigen in de aankomende tijd. Er wordt gedacht aan speeddaten of een open podium te houden, waarbij bedrijven de gelegenheid krijgen om zichzelf actief te presenteren en echt even in de spotlights te staan.

Kinderen

Voor ouders die een bezoek willen brengen aan de markt maar ook hun kinderen mee brengen, is er de mogelijkheid de kinderen te laten spelen. Jij een informatieve middag en de kinderen volop vertier.

Dromen

De volledige opbrengst van het stageld voor deze banenmarkt zal de vereniging gebruiken om de rijbak te verbeteren. Al tijden droomt de vereniging over een toekomstbestendige accomodatie. Het beschot rondom de rijbak, maar ook de bodem waarop gereden wordt. Meer schokdemping, betere waterhuishouding en een verbetering van de stabiliteit. Deze bodem zal meer geschikt zijn voor alle disciplines die de vereniging bezoeken; springerruiters, dressuurruiters maar ook zeker de menners.

Een goede bodem maakt dat de paarden minder risico lopen op blessures en hun baasjes meer plezier beleven in het bezoeken van de accommodatie. Het opknappen van de bakbodem is voor de vereniging een belangrijke stap in de toekomstbestendigheid. Zij zien het als het vergroten van de kwaliteit van diensten die aangeboden worden.

Website

Wironruiters www.wironruiters.nl,